Marker Normisjon
- I kjærlighet til Jesus og vår neste være et levende og inkluderende fellesskap

Mannakorn fra Bibelen

Dette har jeg talt til dere for at dere skal ha fred i meg. I verden har dere trengsel. Men vær frimodige! Jeg har overvunnet verden.

Joh 16,33

Alle i arbeid før festen

Lennart og Hans Kristian

Elin, Aase og Anne-Thoril

Runo

REFERAT FRA PENSJONISTENES VÅRFEST 2013.

Vårens pensjonistfest ble arrangert lørdag 4. mai. Dagen var kjølig og regnfull, men inne var det koselig og god stemning. Øymark misjonshus ble nesten fylt til siste plass, det vil si at nesten 100 festkledde og glade pensjonister hadde funnet veien til vårens fest.

Denne glade og forventningsfulle pensjonistgjengen møter tidlig. Festen skal starte klokken 13:30, men litt over kl. 12:30 begynner de første gjestene å komme. Derfor må festkomiteen være tidlig ute og arbeide effektivt for å få satt inn nok bord og stoler til så mange gjester. Bordene skal være ferdig dekket, pyntet med lys og servietter til gjestene kommer.
På kjøkkenet er det også full aktivitet, de må få traktet nok kaffe og få oversikt over hva som skjuler seg under aluminiumsfolien på alle matfatene som kommer inn fra gode medhjelpere.
Hans Kristian Buer ledet i kjent stil. Uhøytidelig og ledig loset han oss gjennom festen med humor, rappkjeft og ”bjælder.” (Det siste vist nok et gammelt Øymarkuttrykk for småprat om løst og fast.)
Runo Lilleaasen kåserte om “Kirkemakt og prestekraft” gjennom tidene i Øymark.  Han tok utgangspunkt i kristendommens komme hit til grensebygdene ca. år 1000 og fram til dagens organisering av kirken og presteskap. Historisk sett så var det kristendom og prestene som bidro med folkeopplysning og startet noen skoler der folk fikk lære seg til å skrive og lese. Han delte også noen muntre historier om prester som har hatt sitt virke her i distriktet.
Det var en romslig pause og bevertningen bestod av ”høye ”smørbrød, kringler og kaker. Som vanlig fikk vi også i år en stor marsipankake fra Marker Sparebank. Under bevertningen var det salg av årer. Mange kunne gå hjem med en fin gevinst.
Etter pausen fikk Lennart Larsson, kjent sangevangelist fra Sverige dele av sitt rike sang og musikk repertoar. Dette ble en fin avdeling der Lennart sang og spilte kjente og kjære sanger, ønsket av publikum. Mange av pensjonistene uttrykte at de hadde hatt en hyggelig ettermiddag, og at tiden hadde gått så altfor fort. Mange så med glede fram til høsten og neste pensjonistfest.

evs

<< Tilbake
Kommende samlinger

Vis hele programmet >>