Marker Normisjon
- I kjærlighet til Jesus og vår neste være et levende og inkluderende fellesskap

Mannakorn fra Bibelen

Enda han var sønn, lærte han lydighet av det han led. Da han hadde nådd fullendelsen, ble han opphav til evig frelse for alle dem som adlyder ham.

Heb 5,8-9

Kjersti Lium

Kjersti Lium og Lars Monsen

"ingen Grenser" gjengen

KJERSTI LIUM FRA GREÅKER KOMMER PÅ STORSAMLINGEN SØNDAG 22.SEP

De fleste kjenner Kjersti Lium som en av deltagerne i tv-programmet “Ingen grenser” med Lars Monsen som programleder.

I denne tv-serien fulgte vi med de 11 personene med forskjellig handikap som sleit seg gjennom de 400 kilometerne gjennom Femundsmarka. Og hele veien opp på toppen av Snøhetta, 2286 meter over havet. Dette er en tur som kan by på store utfordringer for alle og enhver.
Men for Kjersti, som er blind, var det ikke selve turen gjennom norsk villmark som var den største utfordringen.
– Det var når vi kom i campen hver kveld. Å få kontroll på alt jeg eide, og å få slått opp telt. Hele prosessen fra vi var i mål til jeg lå i soveposen var nesten mer strevsomt enn selve turen, smiler hun.
Kjersti Lium ble gradvis blind i voksen alder, og vet så altfor godt hva hun går glipp av. Turen til toppen av Snøhetta har imidlertid gitt henne et annet syn på situasjonen. Alle deltagerne hadde sine utfordringer de trengte hjelp med. Ved at vi utfylte hverandre, lærte jeg også å benytte de øvrige sansene mine optimalt, forteller hun.
- Gud er med hele vegen, både på oppturer og nedturer, sier Kjersti, som er opptatt av alt man kan sanse og se – selv uten å bruke øynene.
I utgangspunktet var det Kjersti Liums ektemann som meldte henne på «Ingen grenser», og selv om 48-åringen ikke var så fortrolig med TV-biten av det, har hun aldri angret på at hun ble med på reisen.
– Han trodde at jeg ville ha glede av en slik utfordring, og det viste seg å stemme. Jeg trengte nok den lille dytten for å bli med, sier hun.
– Jeg er så glad jeg grep sjansen! Jeg kommer nok aldri til å få en lignende mulighet igjen, men sier gjerne ja takk til flere slike utfordringer.
Opplevelsen har også gjort henne mer uredd. Dyr skremmer henne ikke lenger, og Lium går heller ikke rundt og er nervøs for å tråkke feil.
48-åringen fra Østfold har faktisk blitt så glad i naturen at hun lengter ut hvis hun har oppholdt seg for lenge innendørs. Hun sover gjerne under åpen himmel – får hun ikke med seg noen ut på tur, legger hun seg i soveposen på terrassen.
Kom til Øymark misjonshus og hør Kjersti Lium fortelle fra turen og om hvordan Gud styrker og hjelper i hverdagen.

<< Tilbake
Kommende samlinger

Vis hele programmet >>