Marker Normisjon
- I kjærlighet til Jesus og vår neste være et levende og inkluderende fellesskap

Mannakorn fra Bibelen

Men talsmannen, Den Hellige Ånd, som Faderen skal sende i mitt navn, han skal lære dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere.

Joh 14, 26

HILSEN FRA HUSTON.

Her kommer en liten Thanksgiving –hilsen fra oss i Houston!
Dagene flyr av gårde.
Vi har det så bra – hver dag er en ny mulighet og  er aldri lik en annen!

I begynnelsen av november hadde vi julebasar – årets største happening og fundraising.
- kjempegøy og hektisk! 1750 mennesker innom i løpet av tre dager og over $85000 i omsetning.
Nærmere 150 frivillige stilte  opp. Det bor en enorm dugnadsånd i folk her. Særlig i de som har bodd her lenge og blitt en del av den amerikanske kulturen.
Det å kunne gi av sin tid, er mye verd , både i Guds rikes arbeid og ellers. Mange finner glede og ro ved å kunne jobe frivillig, som tidligere i dag da jeg besøkte en trafikkskadd nordmann på et av verdens beste sykehus. Mens jeg var der  fikk vi besøk av to volentører som brukte livet sitt til å gjøre hverdagen litt lysere og vennligere for  de syke.  En av disse sa at dette var den beste jobben hun noensinne hadde hatt. Det var så mye større glede og velsignele å få, dessuten var menneskene rundt henne alltid mer takknemlig enn når hun utførte et lønnet arbeid!
Dette gav meg virkelig noe å tenke på; hvorfor streve, stresse og arbeide for  en enda tykkere lommebok, når man ikke har tid til menneskene rundt seg?

Selv har jeg det siste halvannet året virkelig fått erfare at livet er noe mer!
Det er mye sant i det gamle ordtaket; den største glede du kan ha, det er å gjøre andre glad!

Det har vært fokusert for mye på at man skal si sin mening for enhver pris. Det man sier skal være sant, men det er lov og bruke list og lempe og være vennlig uten å være dumsnill.

Det er mer glede og mindre bekymringer når man deler gleder og sorger med andre.  Thanksgiving er en stor høytid i USA, og det fokuseres mye på å være sammen med familien. Barna har skolefri og vi passer da på å dra på ferie til Graceland i Memphis og Nashville.
Dette er landet med de mange muligheter – vi synes det er spennende og ønsker å se og få oppleve mest mulig mens vi er her!

Julen nærmer seg. I en engelsk julesang heter det:
It`s the most wonderful time of the year!
Jeg gleder meg til denne julen! I fjor fikk jeg ikke den store julestemningen, tenkte mest på alt vi gikk glipp av i Norge.  I år vet jeg hvordan amerikansk jul er. Tradisjoner er viktig i denne høytiden. Nå har vi startet en ny tradisjon i et nytt land, men innholdet er det samme ; Vi feirer at det ble født en liten gutt som skulle  bli vår frelser og konge!
La dette være tema i din advents- og julefeiring!
Ha en god jul,  ta deg tid til å være sammen med de du er glad i !

De beste ønsker fra  Bendik, Fillip, Markus, Ingvild og Finn Labråten

<< Tilbake
Kommende samlinger

Vis hele programmet >>